DOM MOLITVE SLAVONSKI BROD SUDJELOVAO NA SUSRETU ZAJEDNICA OBNOVE U DUHU SVETOM U MEĐUGORJU

DOM MOLITVE SLAVONSKI BROD SUDJELOVAO NA SUSRETU ZAJEDNICA OBNOVE U DUHU SVETOM U MEĐUGORJU

Obnova u Duhu Svetom i ove je godine, već tradicionalno, u Međugorju za vrijeme uskrsnog tjedna organizirala susret katoličkih karizmatskih zajednica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Jedan dio članova Doma molitve Slavonski Brod sudjelovao je svih 5 dana na susretu, a drugi dio došao je na susret zajednica za vikend, ali jedno im je zajedničko – sa sobom su donijeli predivne plodove i blagoslove. Svjedočili su raznim oslobođenjima, čudima i promjenama ljudskih života.

Ove godine susret je predvodila obitelj Lozano iz Amerike. Neal Lozano utemeljitelj je službe Unbound što u prijevodu znači ‘oslobođeni’, po čemu je nastala istoimena knjiga. Autor je i još nekoliko knjiga, a neke od njih su: Povratak starijeg brata i Oduprite se đavlu (katolički pogled na oslobođenje). Na ovom susretu obučavali su voditelje i aktivne članove zajednica kako bi model Oslobođeni mogli primjenjivati u svojim zajednicama. Služba Oslobođeni sastoji se od 5 ključeva kroz koje osoba treba proći, a oni su:

1. POKAJANJE I VJERA
2. OPROST
3. ODRICANJE
4. UZIMANJE AUTORITETA/VLASTI
5. PRIMANJE OČEVOG BLAGOSLOVA

Unbound služba je samo jedan od načina kako doći do oslobođenja. Naglasak Unbound modela je na pojedinca dok duboko slušate njihovu priču i srce. Kroz 5 temeljnih i ključnih odgovora primjenjuje se istina Evanđelja u srca i živote. Model 5 ključeva je zapravo logičan slijed: prvo trebamo isprazniti svoje srce kako bi moglo biti ispunjeno blagoslovima. Primjenjiv je i osobno u svakodnevnom životu te kao priprava za sakrament svete ispovjedi.

Fotografije možete pogledati ovdje.

Naša Mihaela ovako je pokušala sažeti svoje dojmove:

Teško je sve sažeti u kratki tekst jer sam prepuna dojmova. Ono što mi se jako sviđa kod ovoga je jednostavnost i usmjerenost na ljudsko srce, ali i molitve i blagoslovi koji su intimni i konkretni za čovjeka za kojeg se moli. Kroz ovih 5 dana ne samo da sam obogaćena novim znanjima, već i novom slobodom u Kristu na onim mjestima koja su bila zatvorena. Bog je zaista činio tako duboke stvari na svima nama. Znam da su se neki od nas prepoznali u pozivu na ovu službu i vjerujem da će Bog činiti velike stvari kroz ovu službu u Hrvatskoj – ne samo kod nas nego i u svakom čovjeku i u svakoj zajednici koja je sudjelovala na susretu, i sve to samo Njemu na slavu.

 

Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *